16 Ekim 2008 Perşembe

KACKARLARDAN GELEN LEZZET - DOGAL KESTANE VE YAYLA BALI 2008 URETIMI SATISLARIMIZ DEVAM EDIYOR!

Merhaba,

 

GÜNEŞBAL olarak,yüzyıllardan beri hastalıklarda şifa amaçlı kullanılan ve bunun yanı sırada hoş bir lezzete sahip olan ballarımızı herkesin kolayca ulaşıp tüketebilmesi amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

 

Kaçkar Dağları’nda insanların değil, kraliçe arının kontrolünde yapılan yüzde yüz doğal balımızın lezzeti anlatılmaz, tatmanız lazım. Balımızın görüntüsü, rengi, kokusu ve ağızda bıraktığı tat her bakımdan farklı. Dünyanın en zengin çiçek çeşitlerinin bulunduğu Kaçkar eteklerinde üretilen ve dünyanın en şifalı balı olarak bilinen bu yörenin balı, doğrusu bu nitelendirmeleri fazlasıyla hak ediyor.

 

Balı tamamen en eski geleneklere göre yapıyoruz ve arıya kesinlikle karışmıyoruz. Bizim arılar teknik şeylerden hiç hoşlanmıyorlar ve kovanları ne kadar tenha yerlerde olursa o kadar verimli bal üretiyorlar.

 

Üretim yerimiz; biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynak yönetimi projesi kapsamında Dünya Çevre Birliği'nin koruma altına aldığı Artvin havzasıdır.

 

Balımız Dünyanın en çalışkan ,kışa dayanıklı ve uzun hortumu sayesinde en derin çiçek nektarlarını emebilen kafkas arısı tarafından üretilmektedir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen yüzde yüz saf bal'dır.

 

Butik üretim yaparak sadece özel müşterilere bal gönderiyoruz.

 

Doğal balın bedeli vardır. Ucuz bir şey değildir. İyi bal vicdandır.

 

'ARI NIN BİR DAMLA BAL YAPABİLMESİ İÇİN , 60 BİN ÇİÇEĞE KONMASI GEREKİYOR. GERÇEK BALIN SIRRI BU MUCİZEDE SAKLI OLSA GEREK. ''

 

Bal Çeşitlerimiz ve adrese teslim fiyatlarımız aşağıdaki şekildedir,

 

Kestane Balı: 1 kg  65 ytl- 3 kg ve üzeri siparişlerde 60 ytl

 

Karışık Yayla Balı: 1 kg 65 ytl- 3 kg ve üzeri siparişlerde 60 ytl

 

Karakovan Balı: 1 kg 85 ytl-3 kg ve üzeri siparişlerde 80 ytl

 

Toplu olarak 10 kg ve üzeri siparişlerinizde yeniden fiyat değerlendirmesi yapabiliriz. Fiyatlarımıza Kargo ücreti ve KDV dahildir.

 

Bal Çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi ve Sipariş için www.gunesbal.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Veya doğrudan 0537 766 88 79 nolu telefonumdan bana ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar,

Nazmi GÜL

 (Tel    : +90 537 766 88 79
7Fax   : +90 466 351 69 16
: Email: nazmi@gunesbal.com

8Web   :www.gunesbal.com
*Posta: Güneşli Köyü 08600

                 Hopa/ARTVIN 
P
Bu mesaji yazdirmaniz gerçekten gerekli mi?
Before printing this message make sure you really need to.

 

++++++++++

GÜNEŞBAL tarafından üretilen bal  Kaçkar Dağları’nın hiçbir kirlenmeye maruz kalmamış eşsiz doğasından sofranıza gelmektedir.

Dünyada en fazla çiçek çeşidini bünyesinde barındıran Kaçkar Dağları ve eteklerinde 1500-3500 metre yükseklite değişen bölgelerde, bal verimi yüksek o bölge iklimine adapte olmuş Kafkas arıları tarafından , eski bir gelenek olan Karakovanda ekolojik olarak üretilmektedir.

 

BALDA ŞEKERLENME (GRANÜLASYON) BOZULMA DEĞİLDİR.

 

Çiçekten gelen yani nektardan üretilmiş balların hemen hepsi zaman içinde granülasyon denen veya halk arasında şekerlenme olarak tanımlanan şekli ile katılaşır.Yani akışkanlığını Kaybeder.Granüle olma balın doğal durumudur.Bazı ballar bir iki ayda granüle olur,ayçiceği balında olduğu gibi.Bazı ballar bir iki yılda granüle olur,akasya balında olduğu gibi.Bal granüle olduğunda,balın içinde bulunduğu kabı sıcak su dolu büyük bir kabın içinde tutarak (benmari usulü) eski akışkan haline getirilmesi mümkündür.Ancak granüle olmuş balı granül hali ile yemek daha doğrudur.

 

LÜTFEN DOĞAL HALİYLE BAL YİYELİM !

 

Genelde bal tüketicisi balların granül halde görülmesini balın şekerden yapılmış olduğunu yorumlamakta ve granül balları kullanmaktan kaçınmaktadır.Yanlış alışkanlıkla tüketici akışkan bal almayı tercih etmektedir.Tüketicinin bu talebini karşılamak amacıyla genel uygulamada bal, 90-100°C'de kaynatılarak ambalajlanmaktadır.Bu yöntem balın içindeki tüm vitamin ve enzimleri öldürmektedir.Laboratuvar testleri ile balın kaynatılıp kaynatılmadığı belirlenebilmektedir.Doğru bal kaynatılmamış olan baldır.

 

İçindekiler

Doğanın en çalışkan canlısı bal arısı işçisi kovanından her çıkışta 5-6 km uzaklığa uçup 40 ila 60 dakikalık bir sürede ortalama 1200 çiçek ziyaret ederek midesine 40 balözü ( nektar) toplar. Günde 10 kez nektar toplamaya çıkabilen bir işçi arının günlük nektar toplama kapasitesi 0,4 gr dır. Toplanan nektara mide enzimleri de karıştırılıp % 65 oranındaki suyu buharlaştırılarak ortalama % 20 su ihtiva eden bal oluşur. Bir gram ( Bir damla ) balın üretimi için arıların yaklaşık 100 sefer kovandan uçarak 120.000 çiçeği ziyaret etmeleri gerekir. Bir kg bal için arılar 120 milyon çiçeği ziyaret ederler.

 

Yararları

 

Ballar genelde toplandığı bitkinin yani çiçeğin özelliğini taşırlar. Bitkilerin kokuları tadları, aromatik ve tedavi edici özellikleri ballarda da kendisini gösterir. Bal geleneksel tıbbın en önemli maddesidir. Pek çok geleneksel ilacın içeriğin de mutlaka bal bulunmaktadır. İnsanlar beslenmeleri ve çeşitli rahatsızlıklarına iyi gelmesi için besin veya içecek olarak meyve ve sebzeleri ile değişik bazı bitkileri yaygın olarak tüketmektedirler. Narenciye, keçiboynuzu, elma, alıç, kestane, gibi meyvelerden üretilen ballar da aynı meyveler gibi besin değerlerine ilaveten bazı rahatsızlıkları tedavi edicidir. Örneğin Kestane balı antiseptik etki gösteren bir baldır. Yine insanlar tarih buyunca Adaçayı, Kekik, Ihlamuru gibi aromatik bitkilerden çaylar Yapmışlar ve keyif alarak içmişlerdir. Bu tür bitkilerin balları da aynı özellikleri taşımaktadır.

 

 

 

Hiç yorum yok: