8 Ağustos 2008 Cuma

Olaganustu Durumda is Sürekliligi

 

ZeruMax Bilişim Eğitimleri
 

OLAĞANÜSTÜ DURUMDA İŞ SÜREKLİLİĞİ

EKREM EYÜPOĞLU

16 Agustos Cumartesi / 09.00 – 18.00 / LaresPark Otel (Taksim) / 350 YTL+KDV

KURS İÇERİĞİ                         

    

1.            GENEL KAVRAMLAR 

-         Olağanüstü Durum ve kurumlara etkisi

-         Disaster  Recovery (Yıkım Onarımı)

-         Data Replication (Veri Kopyalama)

-         Data Mirroring (Veri Aynalama)

-         Object Distribution (Nesne Dağıtımı)

-         Hıgh Availability (Yüksek Kullanılabilirlik) 

2.     DISASTER RECOVERY MODELLEMESİ 

-         Proje Geliştirme Safhaları

-         Proje Bileşenleri

-         İdeal Model (High Availability Çözümü) 

3.     ÇÖZÜM KARŞILAŞTIRMALARI 

4.     PROJENİN KURUMLARA KATKISI    

5.     PROJENİN ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR 

6.     ÖRNEK KRİZ YÖNETİMİ OLUŞUMU 

7.     YENİ BASEL SERMAYE UZLAŞISI (BASEL II) 

8.     VAKA ÇALIŞMASI 

9.     FİRMA  ANKETİ

 

Katılımcılara,  kuruluşun çalıştığı sektör hakkında genel bilgi, firmanın organizasyon yapısı,insan kaynakları, IT topolojisi,mevcut koruma/kurtarma önlemleri ve güvenlik politikası konularında sorular  içeren  bir anket verilecektir. Bu anket doldurulup kuruma iletilirse, yapılacak değerlendirmenin  ardından o firmaya özel Bilgi Güvenliği Raporu ve Disaster Recovery Modeli ortaya çıkarılacaktır. Hazırlanacak olan rapor firmanın bu konuda yaptığı/yapacağı çalışmalara yol gösterici mahiyette olacak ve katılımcıya e-posta yoluyla gönderilecektir 

   NOTLAR:   

-         Katılımcılara eğitim materyali  dağıtılacaktır.

-         Katılımcılara kurs katılım sertifikası verilecektir.  

  SEMİNERİN AMACI  ve KATILIMCILARA KATKISI   

Günümüzde Bilgi Teknolojilerinden yararlanmayan bir organizasyon düşünemeyiz. 1 tane PC  ye sahip  tek kişilik bir işletmeden,  yüzlerce server'ı olan, muhtelif coğrafi bölgelerde şubeleri bulunan binlerce kişinin çalıştığı işletmelere kadar tüm işletmeler BT çözümlerini  kullanmaktadır. Neredeyse işin tamamı artık BT'ye kalmıştır. Böyle bir durumda hizmet dışı kalacak donanım/yazılım/network olanaklarını şöyle bir düşünün. En hafifiyle müşteri

memnuniyetsizliği ilk karşılacağımız sonuçtur. Daha ileriki aşamalarda kurumun iflasına kadar yol açan sonuçlar ortaya çıkabilir.  

Bu seminerde her şeyden önce olağanüstü durumlarda bile iş sürekliliğinin sağlanması  konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Daha sonra ise konunun önemini vurgulayarak alınacak basit önlemlerden ,bu konudaki projelere kadar çeşitli modellere değiniyoruz.       

Şu sorulara cevap arıyoruz : 

Beklenen İstanbul depremine kurumunuz  ne kadar hazır ?

Böyle bir felaket durumunda  acil eylem planınız var mı ?

 

SEMİNER FORMATI 

Öğleden önceki bölümde, konunuyla ilgili genel tanımlamalara, proje safhalarına, örnek model kurulumuna değinilecektir. Öğleden sonraki bölümde ise bir vaka çalışması gerçekleştirilecektir. Katılımcılardan,sistem analizi raporu oluşturulmuş  bir firma için olağanüstü durum planlaması yapması  istenecektir. Daha sonra dağıtılacak olan örnek planlamayla kendi planlarının karşılaştırılması sonunda eksiklikler ortaya çıkacak ve katılımcılar için gerçek bir deneyim kazandırılmış olacaktır.

 

KİMLER KATILMALI 

Her şeyden önce şunu söylememiz gerekir: Bir olağanüstü durum eylem planı sadece BT'nin sorumluluğunda olmayıp, tüm birimlerin katkısını gerektirir. Başta, BT bünyesindeki sistem analistler olmak üzere, bu konuda sorumluluk üstlenen şirket yöneticileri de katılabilir. Eğer bu yöneticilerin BT geçmişi de varsa tüm anlatılanlara vakıf olacaklardır. Eğer yoksa bile, teknik olan bir kaç bölüm dışında genel işletme prensipleri çerçevesinde anlatılan konularda herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklardır.

 

 

 

Ayrintili Bilgi ve Katilim Icin: w w w .zerumax.com

0 216 486-36-34 pbx

Hiç yorum yok: